Jako, że stałam się szczęśliwą posiadaczką jednej z tych lalek - chciałabym powymieniać się doświadczeniami na jej temat z innymi posiadaczami - jakoś nie widziałam tu tego typu wątku i mam nadzieję, że go nie powielam.
Przechodząc do sedna sprawy - Nie mając nigdy w ręku tej lalki - jedynie po filmikach i zdjęciach na internecie zdecydowałam się na jej zakup. Najważniejsze było to, że:
1. Jest artykułowana!
2. Ma śliczne oczy (chyba to akryl nie szkło jak się mówi powszechnie ale poprawcie mnie jeśli się mylę
4. W miarę naturalny kształt twarzy - nie widzę jakiś większych dysproporcji poza wielkimi oczyskami
5. Dopracowaną garderobę - ciekawe smaczki jak imitację zamków, zdobienia itp.
6. Możliwość zmieniania włosów - czyli wigi - i tak tu miałam pewne obawy - bo po filmikach na youtube czy gdzie indziej ludzie narzekali, że łatwo schodzą, albo ciężko nałożyć bo zaraz odskakuje - ale myślę, że to jest kwestia czy trafi się nam bubel czy nie - jak ze wszystkim. Na szczęście nie mam z tym problemu nawet jak czeszę lalę to wig się trzyma na głowie, Dziś zaplatałam jej warkocz i też nic nie odpadło.
Co do Wigów - ten oryginalny z lalki jest gęściejszy od tego zapasowego kupionego jako sama peruka dla tej właśnie lalki. Ale mimo to, po wypraniu tzn umyciu szamponem do włosów - nie rzuca się to w oczy (włosy są ciemne i to dodatkowo kryje) nie wiem jak to by było z blond. Włosy są puszyste. Ogólnie te włosy określiłabym jako ciężkie - tzn grube nitka włosa jest grubsza niż np u barbie
Ogólnie plastik z jakiego lalka została wykonana jest jakiś onny - jestem przyzwyczajona do Mattelowskiego i to może dlatego. Głowa lalki też jest jakaś taka raczej twarda.
Artykulacja - no właśnie wydawałoby się że lalka jest artykułowana jak Barbie Fash a nawet bardziej bo przecież w kostkach też noga się zgina to pewne ruchy ma ograniczone.
Obiecuję, że zrobię dokładny opis na moim blogu i porównanie z Barbie Fash. Idąc od głowy - no tak tu artykulacja jest minimalna lalka nie przechyla głowy na boki ani tyl przód. Jest jakiś minimalny ruch głową ale lalka i tak wygląda jakby kij od szczotki połknęła. Więc kręci tylko głową na boki. Korpus - lalka podobnie jak Barbie Fash jest artykułowana w lini pod biustem - ale - no właśnie przechyla się dość konkretnie na prawo lewo, do przodu już tylko trochę a do tyłu już nie - dziwne... ręce - tu plus dla Moxie - moim zdaniem artykulacja ciut lepsza niż u Fashionistas. Nogi - lalka zrobi szpagat na boki ale i tak te nogi ma jakieś dziwne - pokażę o co mi chodzi na blogu bo nie umiem tego opisać słowami - Kolana - Niby wyglądają na kulkowe i powinny się wyginać jak u Fash z takimi nogami ale jednak nie - jest to mix kolanka pierwszych Fashionistek a kolana kulkowego. zgina się tylko do tyłu pod kątem 90%. W kostce za to jest opcja obracania stopy dookoła praktycznie no i góra dól - czyli płaska stopa i stopa do buta na obcasie...
Dobrze to tyle na dziś co chciałam napisać - i tak rzuciłam niezłą lekturę - to są spostrzeżenia na gorąco. Z czasem będę pisać więcej