Moxie Teenz MGA

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Moxie Teenz MGA

Post autor: Magalita »

Od razu mówię - jeśli źle umieściłam wątek - to proszę administratorów o poprawienie mnie ;)

Jako, że stałam się szczęśliwą posiadaczką jednej z tych lalek - chciałabym powymieniać się doświadczeniami na jej temat z innymi posiadaczami - jakoś nie widziałam tu tego typu wątku i mam nadzieję, że go nie powielam.

Przechodząc do sedna sprawy - Nie mając nigdy w ręku tej lalki - jedynie po filmikach i zdjęciach na internecie zdecydowałam się na jej zakup. Najważniejsze było to, że:
1. Jest artykułowana!
2. Ma śliczne oczy (chyba to akryl nie szkło jak się mówi powszechnie ale poprawcie mnie jeśli się mylę ;) ozdobione rzęsami
4. W miarę naturalny kształt twarzy - nie widzę jakiś większych dysproporcji poza wielkimi oczyskami :D
5. Dopracowaną garderobę - ciekawe smaczki jak imitację zamków, zdobienia itp.
6. Możliwość zmieniania włosów - czyli wigi - i tak tu miałam pewne obawy - bo po filmikach na youtube czy gdzie indziej ludzie narzekali, że łatwo schodzą, albo ciężko nałożyć bo zaraz odskakuje - ale myślę, że to jest kwestia czy trafi się nam bubel czy nie - jak ze wszystkim. Na szczęście nie mam z tym problemu nawet jak czeszę lalę to wig się trzyma na głowie, Dziś zaplatałam jej warkocz i też nic nie odpadło.

Co do Wigów - ten oryginalny z lalki jest gęściejszy od tego zapasowego kupionego jako sama peruka dla tej właśnie lalki. Ale mimo to, po wypraniu tzn umyciu szamponem do włosów - nie rzuca się to w oczy (włosy są ciemne i to dodatkowo kryje) nie wiem jak to by było z blond. Włosy są puszyste. Ogólnie te włosy określiłabym jako ciężkie - tzn grube nitka włosa jest grubsza niż np u barbie

Ogólnie plastik z jakiego lalka została wykonana jest jakiś onny - jestem przyzwyczajona do Mattelowskiego i to może dlatego. Głowa lalki też jest jakaś taka raczej twarda.

Artykulacja - no właśnie wydawałoby się że lalka jest artykułowana jak Barbie Fash a nawet bardziej bo przecież w kostkach też noga się zgina to pewne ruchy ma ograniczone.
Obiecuję, że zrobię dokładny opis na moim blogu i porównanie z Barbie Fash. Idąc od głowy - no tak tu artykulacja jest minimalna lalka nie przechyla głowy na boki ani tyl przód. Jest jakiś minimalny ruch głową ale lalka i tak wygląda jakby kij od szczotki połknęła. Więc kręci tylko głową na boki. Korpus - lalka podobnie jak Barbie Fash jest artykułowana w lini pod biustem - ale - no właśnie przechyla się dość konkretnie na prawo lewo, do przodu już tylko trochę a do tyłu już nie - dziwne... ręce - tu plus dla Moxie - moim zdaniem artykulacja ciut lepsza niż u Fashionistas. Nogi - lalka zrobi szpagat na boki ale i tak te nogi ma jakieś dziwne - pokażę o co mi chodzi na blogu bo nie umiem tego opisać słowami - Kolana - Niby wyglądają na kulkowe i powinny się wyginać jak u Fash z takimi nogami ale jednak nie - jest to mix kolanka pierwszych Fashionistek a kolana kulkowego. zgina się tylko do tyłu pod kątem 90%. W kostce za to jest opcja obracania stopy dookoła praktycznie no i góra dól - czyli płaska stopa i stopa do buta na obcasie...

Dobrze to tyle na dziś co chciałam napisać - i tak rzuciłam niezłą lekturę - to są spostrzeżenia na gorąco. Z czasem będę pisać więcej ;)
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Moxie Teenz MGA

Post autor: Mono »

Dzięki wielkie za opisanie artykulacji, zazwyczaj widywałam tylko zdjęcia, ale jakoś trudno mi było je przeanalizować bez objaśnień.
Mnie w tych lalkach podobają się ich dłonie, są takie delikatne i kobiece, nie to co u Fashionistas czy Liv, takie łopatki (szczególnie u drugich). No i to, że są większe od barbiowatych, to jest fajne dopiero! :D
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

Ja myślę,że Moxie Teenz brakuje takiej artykulacji w biuście jaką maja Fashionistki....U Moxie poprostu to jest porażka,bo ten "przegub" poprostu jest zbędny,tak mało ruchomy jest.....
No i to co Magalita napisała - bardzo ograniczone ruchy głowy i kolan....

POdsumowując - to mnie urzeka w Moxie,to ich cudowne szklane oczyska okolone pięknymi rzęsami i ta ogólna smukłość :)

I muszę tu jeszcze napisać - Livki mają lepsze możliwości! :P

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Artykulacja pod biustem jest taka sama jak u Ellowyne- tylko na boki więc nie jest to dla mnie załamanie.
Wkurza mnie, że lalka ma tyle detali i jest bogato wykreowana, ale kontrola jakości to leży. Moja Tristen miała takie wady:
-dziura w czole pod peruką
-zabarwione ręce
-krzywo namalowane wlosy
-nacięta dłoń
-torebka tak krzywa że wysokość suwaków różniła się o 1,5 cm
-żle odłana ręka i noga, musiałam je sama szlifować i kształtowac przez co teraz mają różne faktury
-odpryski w farbie majtek
Cieszyłam się tylko że nie ma zeza... I tak ją bardzo lubię :)
A dziś dotrze do mnie Moxie Samiec :D
A Livki napewno mają lepszą artykulację ale pod względem estetyki to uważam że Moxie biją je pod kążdym względem- nie mają przodozgryzu, wyłupiastych oczu, męskich dłoni i chłopięcej figury. No i są większe.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Ja właśnie chciałam lalkę ze szklanymi oczami ale Livki jakoś tak do mnie nie przemawiały ale jak odkryłam Moxie to wiedziałam, że Livki nie kupię już... Też mi się marzy facet teraz do mojej Tristen

Lacrima ale bubel ci się trafił ja nie moge - moja też ma jakieś przebarwienia na rękach, plamy na czole ale to co piszesz przeraża!!!
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

No właśnie aż strach kupować wytwory MGA... miałam wtedy Tydzien Śmierci na uniwerku więc nawet nie byłam w stanie jej reklamować i tak została. Ale jak juz powiedziałam: I tak ją uwielbiam :)
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

I to jest najważniejsze!!!
Zresztą wystarczy spojrzeć w oczy jej :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Trafil ktos moze jakies buty dla tych lalek? Te w zestawach sa strasznie drogie :(

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Buty to powód, dla którego nie kupię sobie takiej (jakoś racjonalnie trzeba wirusa pohamować).
Te kozaki, które lalki mają mi się nie podobają- a ładniejsze w zestawach kosztują majątek.

Awatar użytkownika
Soul
Kontakt:

Post autor: Soul »

Nie wiem, czy uzyskam odpowiedź, ale spróbuję.. :)

Czy ktoś z was przekładał kiedyś w formie eksperymentu głowę Moxie na szyję jakiejś barbie, innej lalki..? Podpatrzyłam jak wygląda bolec wewnątrz głowy Moxie, na zdjeciu z necie - i się zastanawiam:

- Czy po przełożeniu na inny bolec, inną szyjkę - lalka nadal jest taka sztywna i nie rusza głową, nie pochyla się ani do przodu ani do tyłu..?

Bo coś kurcze, chodzi mi po głowie, czy gdyby go nieco nie przyciąć (tej kulki na bolcu Moxie) - to czy nie uratowałby to nieco artykulacji głowy... :co?: :co?: :co?:

Jeśli ktoś coś wie, chciałby dla mnie przełożyć na chwilkę, prooooooszę.... :prosi: :prosi: :prosi: dajcie znać, ja od 3 dni tylko o tej lalce myślę, bez kitu, jak zasypiam tylko te rzęsiaste oczy mam w głowie :zawstydzony: :pudło:

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Lacrima, czy możesz napisać parę słów na temat "Moxie samca"?
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Mogę. A nawet napiszę :)
Mi się trafił osobnik w stanie idealnym, bez żadnych wad fabrycznych co juz jest wspniałe. Mordka mi się podoba, włosy ma gęste i pewnie da się je jakos inaczej ułozyć. Stoi sam bez problemu a i ze dwie dziewczymy na klacie utrzyma. Ciałko wyrzeżbione fajnie tylko ma badziewne slipy, jak na starych filmach. Ubranko wykonane przyzwoicie, na podszewce, koszula na rzep, ale ma tez rzep w mankietach, przez co jak zakłada się marynarkę to nie ciągają się rękawy. Sam garniak wykonany z grantowej tafty przez co wygląda jak dla klauna z cyrku, ale spokojnie mozna go ubrać w bluzki od my scenkowych facetów, będą tylko troszkę szczupłe w barach. Niestety spodnie od nich się nie dopinają. Buty pogrzebowe też przyzwoicie wykonane, niestety jest duzy problem ,aby je zastąpić jakimiś normalnymi. Chyba tylko buty od tonnerowego Matta mu wejdą ale będą troche duze.
A tak w ogóle to bardzo go lubię :D

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

privace pisze:Buty to powód, dla którego nie kupię sobie takiej (jakoś racjonalnie trzeba wirusa pohamować).
Te kozaki, które lalki mają mi się nie podobają- a ładniejsze w zestawach kosztują majątek.
To niestety prawda :/ Ja mojej Bijou długo bucików szukałam, w końcu dałam prawie 60 zł za zestaw akcesoriów z butami (kozaki, naszyjnik, kolczyki, pasek, kubek kawy i coś tam jeszcze :) ). Nie powiem, bo ładnie wykonane i realistycznie, ale to jednak drogo.

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Lacrima pisze:Mogę. A nawet napiszę :)
Mi się trafił osobnik w stanie idealnym, bez żadnych wad fabrycznych co juz jest wspniałe. Mordka mi się podoba, włosy ma gęste i pewnie da się je jakos inaczej ułozyć. Stoi sam bez problemu a i ze dwie dziewczymy na klacie utrzyma. Ciałko wyrzeżbione fajnie tylko ma badziewne slipy, jak na starych filmach. Ubranko wykonane przyzwoicie, na podszewce, koszula na rzep, ale ma tez rzep w mankietach, przez co jak zakłada się marynarkę to nie ciągają się rękawy. Sam garniak wykonany z grantowej tafty przez co wygląda jak dla klauna z cyrku, ale spokojnie mozna go ubrać w bluzki od my scenkowych facetów, będą tylko troszkę szczupłe w barach. Niestety spodnie od nich się nie dopinają. Buty pogrzebowe też przyzwoicie wykonane, niestety jest duzy problem ,aby je zastąpić jakimiś normalnymi. Chyba tylko buty od tonnerowego Matta mu wejdą ale będą troche duze.
A tak w ogóle to bardzo go lubię :D
Dzięki! A mogłabyś go tu pokazać w samych gaciach (mogą być te badziewne slipy)?
W celach naukowo-badawczych :D
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

ODPOWIEDZ