Tak sobie pomazałam...

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
K_K
Kontakt:

Tak sobie pomazałam...

Post autor: K_K »

Jestem etnolożką. Nie mam nic wspólnego ze sztuką poza tym, że pracuję w muzeum, gdzie się parę dzieł sztuki znajduje. Nie umiem rysować. W szkole nie znosiłam plastyki. A jednak z jakiegoś przedziwnego powodu trzy lata temu kupiłam sobie Ghoulię w piżamie i postanowiłam dać jej nową twarz. Ależ to było przyjemne! Tak więc po Ghoulii pojawiły się kolejne monstery - dziś mam ich osiem (i nie wszystkie są przemalowane :). Ale jeszcze przyjemniejsze od malowania okazało się fotografowanie. Dopiero na zdjęciach w lale wstąpiło życie! Ale dość gadania. Na zdjęciach dwie pierwsze ofiary. Jeśli uznacie, że warto oglądać dalej - opublikuję kolejne.

Już dwa razy bez skutku próbowałam te zdjęcia tutaj wrzucić i opublikować post... może teraz się uda...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

niemiłamonika
Kontakt:

Re: Tak sobie pomazałam...

Post autor: niemiłamonika »

Ghoulia jest mega, kiecka i makijaż.Wstawiaj kolejne Monstery!

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Woow, są świetne! Repainty, stylizacje i zdjęcia, to wszystko nadaje im indywidualny charakter i tak jak mówisz - tchnęło życie ;D Śmiało pokazuj kolejne. Super sprawa, że w ten sposób odnalazłaś swoją pasję, gratuluję :)

golden_eye
Kontakt:

Post autor: golden_eye »

Podoba mi się, chętnie zobaczę więcej :D

Awatar użytkownika
K_K
Kontakt:

O rety, dziękuję! Cieszę się, że zebrałam się na odwagę, żeby je pokazać. Zbierałam się na to chyba z pół roku :)

Awatar użytkownika
Ania I.
Kontakt:

Post autor: Ania I. »

Tak, jak nie lubię MH, tak Twoje repainty są śliczne i chętnie zobaczę więcej! :serducho:
Miałaś radę - zdjęcia tchnęły życie i energię w te lalki.
A czarnula przypomina mi Victorię Beckham vel Adams ze Spice Girls. :pudło: :rotfl:
Ja bym tylko trochę rozjaśniła zdjęcia, zwłaszcza białowłosej, bo mam wrażenie, że są odrobinę za ciemne (a może ja po prostu lubię jasne zdjęcia O.o ) i lekko wyostrzyła kolory. :*

Awatar użytkownika
Elka
Kontakt:

Post autor: Elka »

Czarnula mi się podoba, taka naturalna jest.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Ciemnowłosa monsterka jest genialna, tajemnicza i delikatnie zmysłowa, chylę czoła :) Białogłowa też wyszła ciekawie, podoba mi się rozczochrana czupryna :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Białowłosa naprawdę korzystnie wygląda na zdjęciach od góry :serducho: Robi jej się takie ładne, zatroskane spojrzenie. Podoba mi się jej kolor ust :serducho: Oczy też ma czerwone, prawda? Zdjęcia są malutkie, przez co kolor wpada w brązowy.

Ghoulią jestem całkowicie zachwycona, i makijażem i stylówą :zakochany:

(pionowe zdjęcia możesz wrzucać w większej rozdzielczości, bo to nie dłuższy bok ma mieć 640 pikseli, tylko poziomy.)

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Śliczne! Wszyscy wrzucają tak bardzo udane pierwsze repainty ostatnio, że aż mi wstyd. ^^;

Awatar użytkownika
K_K
Kontakt:

Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa :)
Hmm... Z Waszych wypowiedzi wynika, że Ghoulia ładniejsza... Cóż, trochę to smutne, bowiem... Ghoulii już nie ma :( Okazało się, że włosy zrobiłam jej z jakiegoś straszliwie badziewnego materiału (były to jakieś frędzle to obszywania poduszek) i po kilku tygodniach splątały się tak, że niewiele można było z nimi zrobić. Makijaż też stał się jakby nieco starty, bowiem jeszcze nie posiadałam magicznego MSC i zabezpieczyłam tylko błyszczące oczy i usta. Chciałam zatem zmienić Ghoulię ostatni raz. Niestety podczas kolejnego rootowania pękła główka i to tak, że nic już nie dało się poradzić... Dzisiaj Ghoulia jest bezgłowym manekinem, na którym testuję ubranka szyte oczywiście według wykrojów astridnat :)
Tyle zbędnego gadania... Tymczasem spieszę, by pokazać Lagoonę...
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Ach, zapomniałabym. Tak, Frankie ma czerwone oczy. Ale to nie jest jakaś krwista czerwień, tylko taka lekko zgaszona. Założenie było zresztą takie, że ma być pomalowana biało-czarno-czerwono :) Róże jakoś tak same wyszły...

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Lagoona bardzo ciekawa, podoba mi się ten rysunek oka, bardziej naturalny, bez warstw makijażu, śliczna, ma dla mnie vibe Księżniczki Mononoke :)

ODPOWIEDZ