Kredki do repaintu
-
Trenzalone
- Kontakt:
Kredki do repaintu
Witajcie...
Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z repaint'em. I teraz moje pytanie brzmi: Które kredki będą nadawać się idealnie?
Z tego co czytałam kredki Inktense są dobre...
Nabyłam już ich trochę... Mam też kredki watercolor firmy Derwent oraz kredki Koh-i-noor. I tu rodzi się kolejne pytanie: czy kredki Koh-i-noor się nadają ponieważ jeśli chodzi o cenę i jakość jest to średnia półka i nie wiem co ale coś mnie od nich odstrasza ;-;
Mam nadzieję że nie naruszam regulaminu i z góry dziękuje za odpowiedź ;*
Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z repaint'em. I teraz moje pytanie brzmi: Które kredki będą nadawać się idealnie?
Z tego co czytałam kredki Inktense są dobre...
Nabyłam już ich trochę... Mam też kredki watercolor firmy Derwent oraz kredki Koh-i-noor. I tu rodzi się kolejne pytanie: czy kredki Koh-i-noor się nadają ponieważ jeśli chodzi o cenę i jakość jest to średnia półka i nie wiem co ale coś mnie od nich odstrasza ;-;
Mam nadzieję że nie naruszam regulaminu i z góry dziękuje za odpowiedź ;*
- Stary_Zgred
- Kontakt:
Re: Kredki do repaintu
Wszystkie będą się nadawać. Derwent charakteryzuje się dużym nasyceniem pigmentu, dlatego jest tak chwalony przez użytkowników.
Natomiast Koh-i-noor to już niższe nasycenie. Dla mnie akurat to wielki plus, bo taka kredka pozwala na namalowanie linii o sporej przezroczystości, co jest wygodniejsze w korygowaniu niż przy liniach wyraźnych
Natomiast Koh-i-noor to już niższe nasycenie. Dla mnie akurat to wielki plus, bo taka kredka pozwala na namalowanie linii o sporej przezroczystości, co jest wygodniejsze w korygowaniu niż przy liniach wyraźnych

-
Trenzalone
- Kontakt:
O ! Dziękować bardzo <3
- CottonCandyTail
- Kontakt:
Ja się nie znam, ale oglądając filmy na youtube zauważyłam u jednej z ruskich artystek kredki mondeluz akwarelowe (poznałam je bo sama je mam, ale do "rysowania" na kartce). Malują bardzo mocno, ale czy do lalki się nadają to nie wiem...
- Wiol
- Kontakt:
Chyba w pierwszym wątku jest o kredkach.
Jeśli dobrze pamiętam, to te tańsze (ciemne kolory) zoswiają ślady po zmyciu -jeśli komuś zmieniła się koncepcja
Jeśli dobrze pamiętam, to te tańsze (ciemne kolory) zoswiają ślady po zmyciu -jeśli komuś zmieniła się koncepcja
- trujewszczak
- Kontakt:
To zależy od podkładu. Ba, powiedziałabym nawet, że przy słabym lakierze bazowym ślady zostawiają właśnie te drogie i dobrze napigmentowane kredki. Przy dobrym lakierze nie powinno być takich problemów.Wiol pisze:Chyba w pierwszym wątku jest o kredkach.
- Annorelka
- Kontakt:
Pisałam już o tym kiedyś - kredki Koh-i-noor mają tendencję higroskopijne - mam rysunki z podstawówki nimi wykonane i porobiły mi się lekko przebijające na drugą stronę kartki plamki, choć kredki nie były traktowane wodą. Jakby ciągnęły wodę z powietrza. ALE! - te kredki były kupowane i używane ponad dziesięć lat temu, więc mogło się sporo od tego czasu zmienić, udoskonalić w ich produkcji i kilak osób powiedziało, ze wykonuje nimi repainty i jest OK. Ale aj skłaniałabym się raczej ku derwentom. Ja używam derwentów.Nabyłam już ich trochę... Mam też kredki watercolor firmy Derwent oraz kredki Koh-i-noor. I tu rodzi się kolejne pytanie: czy kredki Koh-i-noor się nadają ponieważ jeśli chodzi o cenę i jakość jest to średnia półka i nie wiem co ale coś mnie od nich odstrasza ;-;
- Badgerstone
- Kontakt:
Ja nbajpierw kupiłam derwenty i nie byłam zadowolona. Nie zawsze się nakładały, właściwie tylko chyba 3 kolory sie nakładały a reszta zupełnie nie. Potem kupiłam MONDELUZY i to jest miłość jak u pingwinów - for ever
Tak aksamitnie się nakładają, nie kruszą. Dla mnie bezkonkurencyjne.
Tak aksamitnie się nakładają, nie kruszą. Dla mnie bezkonkurencyjne.
-
Akhanta
- Kontakt:
Derwenty: Inktense czy akwarelowe? Ktoś doradzi? <3
- Malina
- Kontakt:
- Itan83
- Kontakt:
-
Akhanta
- Kontakt:
Dzięki! 
- Badgerstone
- Kontakt:
Mam do sprzedania moje kredki Derwent Inktens, zużyte w jakichś 10%.
Ktoś jest zainteresowany?
Zaraz dodam zdjęcie.
Ktoś jest zainteresowany?
Zaraz dodam zdjęcie.
- Itan83
- Kontakt:
- Badgerstone
- Kontakt:
Tak, zaminiłam na Mondeluzy.