Repaint Pentesilei

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Repaint Pentesilei

Post autor: Kamelia »

Pierwszą lalkę, którą dopadłam przemalowałam nieco na "hurra" (bo ja tak mam, jak mi się coś uwidzi, to musi być teraz, zaraz, natychmiast) i oczywiście nie jestem zadowolona. No ale traktuję ją nieco jak królika doświadczalnego, a że nie ma tragedii, to już tak zostanie.

Obrazek

Obrazek

Natomiast w kwestii drugiej mojej "ofiary" postanowiłam już popytać mądrzejszych o radę. Docelowy projekt to Królowa Śniegu, stąd taki chłodny makijaż. Chciałabym prosić o opinie. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady. :)

Tu zdjęcia z dnia, kiedy lalka do mnie dotarła. W stanie średnim, ale jako, że chodziło mi głównie o jej buźkę, to nie przejmowałam się specjalnie peruką i zniszczoną kiecką.

Obrazek

Obrazek

Po dosyć długim czasie gapienia się na nią w końcu pojawił się pomysł. Oto wstępny rezultat:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze niczym jej nie zabezpieczałam, więc wszystko można poprawić. Nie rozjaśniłam też szyi i dekoltu, muszę to dokończyć, ale chwilowo nie mam czasu. Na razie więc stoi, patrzę na nią i zastanawiam się, czy to już wersja ostateczna, czy do zmiany.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Re: Repaint Pentesilei

Post autor: Balbinka »

Oczy i brwi bardzo ładnie ci wyszły. Moim zdaniem ma trochę za bardzo różowiaste usta do takiego chłodnego makijażu oczu, ale to kwestia gustu :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Dziękuję. :)

Te usta to i u mnie budzą mieszane uczucia, bo nie przepadam za różem, ale doszłam do wniosku, że przy ogólnej koncepcji (szaro-biała suknia, prawie białe włosy itd) jakiś mocniejszy akcent jest konieczny. Niestety to, czy słusznie wybrałam, okaże się dopiero jak lalka będzie gotowa. ;)

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Postanowiłam spróbować z akrylami. Mam jedną Barbie do przemalowania, ale trochę miałam obawy, aby brać się od razu za nią. Jakiś czas temu przy sprzątaniu znalazłam jednego trupka, którego nie wiem czemu nie wyrzuciłam. Jak się okazało, teraz przydał się na testowanie moich pomysłów. Nie wiem nawet co to była za lalka, jakaś z Simba Toys, ale nie zwykła Steffie, tylko nastolatka. W stanie agonalnym, włosy jak siano, cała twarz czymś pokieraszowana (głównie w okolicy ust). Przełożyło się to na malowanie, nie byłam w stanie namalować równo koloru szminki, więc proszę nie zwracajcie na to w ogóle uwagi.

Będę wdzięczna za Wasze opinie, bo jakoś nie mam pewności, czy w ogóle brać się za następne malowanie tak małej twarzy (choć Barbie ma mimo wszystko nieco większe oczy i usta, więc może będzie ciut łatwiej).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Spokojnie możesz się brać za Barbioszke :) jest bardzo fajnie. Na mój gust lala patrzy trochę za bardzo do góry, za dużo białego pod tęczówką ma, ale to już co się komu podoba :) bardzo ładne te rozbłyski światła na oczach ci wyszły :)
...

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedź i podpowiedź. :) Zdecydowanie muszę popracować nad proporcjami.

Awatar użytkownika
Badgerstone
Kontakt:

Post autor: Badgerstone »

Weź sobie jakąś mordkę MH np Cleopatrę, bo łatwiej jest znacznie, można sobie samopoczucie szybko poprawić, jeśli masz wątpliwości. Barbie są jak dla mnie trudniejsze, bo mniejsze :)

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Stąd moje opory. Ale nie mam ani jednej MH, nie mam nikogo, kto chciałby się takowej pozbyć, a kupować jakoś nie planowałam.

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Gotowa. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz jeszcze muszę nauczyć się robić zdjęcia tak, aby światło mi się nie odbijało w makijażu. ;) Powiem szczerze, że jestem bardziej zadowolona z wyglądu na żywo.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Świetnie Ci wyszła :) takie większe niż w oryginale oczy bardziej jej pasują. I brewki ładne, takie troszkę zmierzwione... Jestem na wielkie tak. Maluj dalej i się chwal :)
...

Awatar użytkownika
Saga
Kontakt:

Post autor: Saga »

Wszystko na plus. Pewnie, widać, że rączką malowane i drobne nierówności, ale dobór kolorów, rozmiar oczu, ich kształt, te gęste rzęsy ze srebrnym cieniem - po prostu śliczne. Malowanie takiego małego buziaka to dla mnie niewyobrażalne wyzwanie.

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Bardzo Wam dziękuję. :) Malowanie sprawiło mi wiele frajdy, więc kto wie, czy nie będę szukała następnych ofiar za jakiś czas. :) Tylko muszę zapatrzyć się w inne farby, bo te akryle co mam może i są fajne, ale ciężko je rozcieńczyć tak, aby się gładko nakładały - stąd te nierówności.

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Super wyszło, a to dopiero początek :klaszcze: Z każdym następnym na pewno będzie lepiej i lepiej~!

Awatar użytkownika
Itan83
Kontakt:

Post autor: Itan83 »

Balbinka pisze:Oczy i brwi bardzo ładnie ci wyszły. Moim zdaniem ma trochę za bardzo różowiaste usta do takiego chłodnego makijażu oczu, ale to kwestia gustu :)

zgadzam się w 100% :)

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Post autor: ita »

Widzę że też akrylami walczysz :) jestem pod wrażeniem! Taki tyci dzióbek! na prawdę ładnie. Też mam kłopot z tymi nierownosciami. Dopiero nie dawno doczytałam że zalecane są farby akrylowe modelarskie, mają bardziej plynna9 konsystencję. Ale na razie nie będę zmieniać bo te co mam sa nowe i chcę spróbować inne medium do rozcienczania. ktoś tu polecał flow enhancer.

ODPOWIEDZ