repainty ity - początki akrylowe

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Re: repainty ity - początki akrylowe

Post autor: ita »

Dragon lady dzięki za ten flow costam - chyba tego mi właśnie trzeba bo opóźniacz tylko mi mazał.
A suknia tak tzn własne hand made:) - ale wymaga poprawek, moja surowa 4 letnia recenzentka stwierdziła, że jest bylejaka ;) (z tyłu jest niedoroba, i rękawy powinny być dlugie - przecież Elsa miała dlugie)
tzn że będę szyć drugą. Ale generalnie prezent był mega udany (bo to urodzinowa Elsa) i całe przedpołudnie wypełnione było westchnieniami szczęścia - jaka ona piękna, marzyłam o dorosłej Elsie, moje marzenie się spełniło, ach ach :D pełna satysfakcja (oczywiście moja również).

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

A tu mam siostry. Albo mamę z córką. A lusterko jednak obnaża asymetrię bezlitośnie - dużo lepiej niż odwracanie do góry nogami:)

Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Mnie też się podobają. Masz na prawdę dobrą rękę do malowania lalek :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Dzięki! Te panny akurat chyba trochę mniej się udały, choć trudno mi sprecyzować co mi nie pasuje. Lusterko wykryło pewne asymetrie, no i potrzebuję cienszego a dość sztywnego pedzelka. Wybrobuję też ten flow enhancer, mam nadzieję że uda się lepiej trafić z konsystencją.
A tak świątecznie to chyba poćwiczę sobie jeszcze na jajkach jak znajdę chwilę ;)

Awatar użytkownika
Kamelia
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kamelia »

Obie mi się podobają, ale ta starsza po prostu cudna. :)

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

No pięknie, jestem zachwycona. Nie ma jakiejś sterylnej symetrii :p ale wyglądają bardzo naturalnie- taki prosty rysunek. Tylko,że ma w sobie coś oryginalnego bardzo. Szyjesz już też?

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

dzięki Wam za miłe słowa. Szczególnie cenne są dla mnie komplementy z tego miejsca, widząc jakie perełki tu powstają.
Szyję też (tzn 2 sukienki skleciłam na tzw "oko" - planuję się bardziej przyłożyć na przyszłość, tylko czasu mało)

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Jeszcze się strojem chciałam pochwalić :) taka nowoczesna Kaszubka

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Świetna :klaszcze: tylko jeszcze butki powinnaś jej przemalować, żeby bardziej do tej cudnej sukieneczki pasowały :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

z butami to na razie próbowałam je robić z silikonu z mąką ziemniaczaną, ale bardzo trudno się tą masę formuje i bambosze wychodzą na razie:D
Ale pomalowanie butów to też pomysł, dzięki:)

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Silikon i mąka ziemniaczana-a więc to ze sobą miesza Sonia S. na filmiku :D Masz jkaiś tutorial po polsku do zalinkowania? Jak nie to błaaagam podziel się tą wiedzą tajemną :p :prosi:

Lalka bardzo mi się podoba! ^^

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Śliczna buźka i piękny ciuszek. Na początku Twoje lalki za bardzo przypominały mi z Tree Change Dolls, ale teraz zaczynasz wyrabiać swój własny styl, który podoba mi się jeszcze bardziej niż australijski oryginał :)

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Serio? A mi się wydało ze właśnie ta wyszła podobniej do TCD. U Sonii Sigh podoba mi się różnorodność kształtów, ustawienia i wielkości oczu. Ja muszę nad tym popracować. Nie chcę wprost naśladować, choć z drugiej strony trudno uciec od podobienstw, gdy chcę by moje lalki miały jak najbardziej naturalny wygląd tzn bez dodatkowego makijażu.
Mam nadzieję że znajdę na to swój sposób.
A jak chodzi o tajemniczą masę do bytów to tak, to silikon uniwersalny + mąką ziemniaczana w proporcji objętościowej ok 1:1. Można znaleźć przepis googlając zdaje się "sugru domowym sposobem". Ale ja na razie szukam innych sposobów. Koszmarna jest dla mnie w obróbce, taka zbyt miękka klejąca a potem szybko zastyga i mało jest czasu na ogarniecie tematu. Ale jak zastygnie to jest bardzo fajna, taka gumowata. Tylko, że u mnie, w najlepszym przypadku to fajny gumowaty bambosz ;) :hihi:

edit: żal mi usuwać "tajemniczą masę do bytów" :rotfl:

Awatar użytkownika
ita
Kontakt:

Następna. Teraz czeka na odzież :) Znów jestem średnio zadowolona, ale Kaszubkę polubiłam po czasie i dokończeniu ubrania. Teraz na tapecie mam Moxie i chyba będzie ciekawsza. Łatwiej różnicować rysunek oczu na takim płaskim łebku.
Obrazek

ODPOWIEDZ