Serie budżetowe

Barbie, My Scene, Basics, Monster High, Ever After High
Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Re: Serie budżetowe

Post autor: ingrid »

Tak, właśnie ta w fioletowych kozakach :> . Dziękuję Ciabas

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

ingrid pisze:Tak, właśnie ta w fioletowych kozakach :> . Dziękuję Ciabas
Proszę :) pamiętałam jak ktoś ją pokazywał na forum :) poza tym budżetówki mają "cieplejsze" pyszczki i większe oczka :)
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

Czesc wszytskim...
a mnie 'budzetowa Barbie' kojazy sie z moim dziecinstwem i nieosiagalnymi lalkami z Pewexu...
Bylam w stanie dorobic sie wiec tylko kolejno dwuch waskopudelkowych 'bielizniarek' Fun to dress (bez szczotki czy butow) i jedna z Fashiopn Play...
(jeszzce neirozkminilam jak wstawoac obrazki z komputera)
:zawstydzony:

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

widziałam nową(?) budżetową serie w kerfurze, są po 25.
Obrazek
były jeszcze dwie blondynki, miilie i jedna z główką zakmniętoustej curvy (nie wiem jak nazywa się ten mold) w różowym odcieniu skóry.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Ciemnoskóra Azjatka jest fascynująco dziwna. Chyba "złapałam bakcyla" :)
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

fajna jest, żałuję że nie miałam pieniędzy. Jak dla mnie ta ruda jest ładniejsza od mtm, może dlatego że ma większe oczy. I sukienki takie retro... Tylko zapomniałam spojrzeć czy są też zadrukowane z tyłu.

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

widzialam wlasnie tylko niedosc ze sztywniary to lebki wielkie, oczy rozjechane i olbrzymio-lalczane.. co by im szkodzilo zrobic mniejsze - oszczedzili by na gumie i farbie

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Mi się te budżetowe ostatnio zaczęły podobać. Właściwie kupiłam z półtorej roku temu tę słynną Azjatkę, o moldzie Lea, zainteresowała mnie jej buzia, ale i ciałko za tę cenę jest myślę w porządku, szczególnie w porównaniu do lalek innych firm w tym przedziale cenowym. Nóżki odchylają się na boki, dłonie są, jak się nie mylę podobnej rzeźby co u MtM, są ograniczenia ruchowe, chociaż wyczuwam drobny klimat starych serii czasów superstarek, gdzie lalki też w sumie miały usztywniane łapki, proste pudełka, ale bywały zróżnicowane i sympatycznie zapakowane. Ciężkie dobre superstarki na tnt są w pewnym stopniu nie do przebicia, ale te obecne, jak na budżetówki mają chociaż różne moldy, nie są przynajmniej armią klonów, do tego różne odcienie ciałek, czy różny kolor włosów. Sukienki i nawet same pudełka faktycznie są w klimacie retro. Pokazałam jakiś czas temu Ryśkowi te lale, szczególnie chodziło mi właśnie o rudzelca i zapytał się mnie słowami w stylu, czy to jakaś edycja vintage. Jakby wcisnęli je w ciekawe stroje kąpielowe i dorzucili garstkę akcesoriów, to może i tymi budżetkami zawojowaliby na trochę rynek, superstarki przecież leciały na dość banalnej, ale ciekawie opakowanej formie i co zabawne tanie edycje superstarek stawały się równie popularne i kolekcjonowane, co wydania pełne, bardziej ekskluzywne.

Myszka27
Kontakt:

Post autor: Myszka27 »

reiha pisze:widziałam nową(?) budżetową serie w kerfurze, są po 25.
To chyba ta, prawda?
https://www.bol.com/nl/p/trendy-barbie- ... ype=browse
Trendy pop Barbie. Urocza jest, jak na budżetówkę. :serducho:

Awatar użytkownika
Erysia
Kontakt:

Post autor: Erysia »

Rzeczywiście jak na budżetówki wyglądają całkiem dobrze ;) Ruda naprawdę jest całkiem urocza, podoba mi się jej twarz, sandałki, a sukienka jest wcale, wcale... Nie wiedziałam, że budżetówki też miewają "płaskie" stopy :D
"Kto szuka, ten najczęściej coś znajduje, niestety czasem zgoła nie to, czego mu potrzeba." -J.R.R. Tolkien
https://panna-niepowazna.blogspot.com/

Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Post autor: barbusia77 »

Tylko ciekawe jak u nich z wlosami :mysli: czy geste i jakie gatunkowo .. Mnie nie zachwycily te panienki, choc cena jak za barszcz, nawet dla ciuchow bym nie wziela, bo te kiecuszki obrzucone niby ozdobnie owerlokiem to jest pojscie na masowke :no:
<3

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Kupiłam dziś ruda. To moja pierwsza budżetówka i wow! Ona nie miała w głowie żadnego mocowania, a więc Mattel jednak może.
Sukienka zadrukowana tylko z przodu. Włosy dla mnie ok. Ogólnie jestem zadowolona.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Czyli mam rozumieć, że panna wolna od kleju? Jeśli tak, to moja Lea mtm żegna się z głową. :D

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

A tego nie wiem. Włosy nie sa tłuste, ale łebka nie ściskałam.

Awatar użytkownika
Dollytopia
Kontakt:

Post autor: Dollytopia »

Jestem ogromną fanką zeszłorocznej budżetówki Lei, co widać zresztą w wątku 'Kayla/Lea' :D Bardzo podoba mi się tegoroczna ruda dama, choć jest to wariacja Fashionistas Redhead 2015 oraz rudowłosej MtM 2016. Posiada najjaśniejszy z nich odcień skóry i faktycznie może stanowić zagrożenie dla MtM Lei :)

ODPOWIEDZ